Detox-infrapunapussihoito (hyvinvointipussi)

17 maaliskuuta

Infrapunasauna on monelle varmaan jo eri liikuntakeskuksistakin tuttu juttu, mutta tällainen infrapunapussihoito todennäköisesti ei. Ei ollut minullekaan – ennen tätä. Kävin testaamassa kahdesti tämän rentouttavalta kuulostavan vartalohoidon ja se oli kummallakin kerralla oikein miellyttävä kokemus. Detox-infrapunapussihoidon kerrotaan stimuloivan kehoa lähietäisyydeltä syvälämpösäteiden avulla. Infrapunapussin sanotaan myös poistavan kehoon varastoituneita myrkkyjä ja auttavan painonhallinnassa ja selluliitin poistamisessa. Hoidosta voisi olla apua myös unettomuuteen, stressiin, verenpaineeseen, selkäkipuihin ja vaihdevuosiin, verenkierron vilkastuttamiseen, flunssabakteerien tuhoamiseen tai vatsavaivojen helpottamiseen.






Valitsin tämän hoidon testattavakseni, koska sillä kerrottiin olevan kehon puhdistautumista edistäviä vaikutuksia. Kun omassa elämäntilanteessani puhdistautuminen on ajankohtaista – niin henkisellä kuin fyysiselläkin tasolla. Erilaiset hoidot ovat ehkä avaamassa erilaisia lukkoja, virtauksia ja kanavia toimimaan optimaalisemmin, ollaksemme läsnäolevammin kehossamme.


Alku oli lentävä!

40 minuutin rauhoittuminen tuli tarpeeseen etenkin, kun juoksin pari minuuttia myöhästyneenä ja hengästyneenä bussista suoraan lämpimään hoitopussiin. Helsingin tietyöt saavat ihmisen haukkomaan henkeä ja tuskastelemaan etenkin, jos pitäisi olla jossakin tiettyyn aikaan...

Hieman jännittyneenä tulevasta juoksin salonkiin sisään. En tiennyt mitä tuleman piti, mutta luotin siihen, että saisin rentoutua ja rauhoittua hetken aikaa. Näin kävikin. Makoilin pussukassa ja kuuntelin hoitolan rentoutusmusiikkia. Tässä hoitolassa oli muuten ihanan tunnelmallinen vessa! Kynttilöitä ja hämärää. Ihan erilaista kuin mihin olen tottunut.








Jossakin vaiheessa lämpö alkoi kuumottamaan kantapäissä vähän mukavuusrajan yli, joten jouduin vaihtelemaan jalkojen asentoa. Muualla lämpö ei tuntunut mitenkään epämielyttävältä. Muuten hoito oli kaikin puolin miellyttävä, etenkin tällaiselle vilukissalle, joka aina tuntuu palelevan sisuskaluja myöten. Siksi astuessani ulos hoidosta 2. hoitokerran jälkeen raikkaan sateiseen ilmaan, oli olo kuin saunasta tulleena ja "sisäisesti lämpimänä". Ei ollut viluisuudesta tietoakaan moneen tuntiin hoidon jälkeen.

Koko illan olo oli raukea ja hetken jano vaivasi pienen päänsäryn kera hoidon päätteeksi. "– Detoxaava hoito pistää janottamaan ja nesteet liikkeelle, joten runsas vedenjuonti on todella tärkeää", kertoi minut lämpimään käärinyt rempseä Anna, KG Salongista.

Toisella kerralla hoito pisti jo hikoiluttamaan, selkeästi ensimmäistä hoitokertaa enemmän. Hikoilu on minua hoitaneen Annan mukaan yhtä kuin, että jännitykset raukeavat. Olo on toisaalta kuin saunan tai hieronnan jälkeen, mutta kokonaisvaltaisemmin syvälämmin. Tätä hyvinvointipussihoitoa käyttävät kuulemma monet urheilijat palautumiseen.

Ihan kuin sisuskalut hohkaisisivat kuumuutta ja ilman viileys tuntuisi tästä syystä normaalia raikkaammalta ja houkuttelevammalta. Keho on rento kaikin puolin. 

Infrapunapussihoidosta (hyvinvointipussista) löytyi googlettamalla tietoa, täällä toinen artikkeli. Rentouttavana ja lihasjännityksiä poistavana hoitona osaan itse 2 kerran kokemuksella sitä kuitenkin suositella. Veikkaan sen tosiaan olevan urheilijoille aika hyvä juttu. Se on varsin kokeilemisen arvoinen mahdollisuus syvälämmittävänä kehohoitona ja itselläni tosiaan vasta 2. kerta tuotti runsaammin hikeä pintaan. Ehkä useampi hoitokerta olisi selkeämpi lopputulos? Keho tuntui kiinteytyneemmältä seuraavana päivänä, vaikka kiinteytyminen ja selluliitinpoisto ovatkin jo toissijaisia kehon parantamisen ja yleisen hyvinvoinnin rinnalla. Tokihan nämäkin olisivat tervetullutta kehitystä! :)



Lämpimin testausterveisin,



+358 505 707 414
MAIJA AT MAIJAMEDIA.COM

Haluatko omat hoitosi testiin ja artikkeliksi? Lue lisää täällä >


Artikkelin kuvat: Unsplash.com






Saatat tykätä myös näistä...

0 kommentti(a)

Sielukirjoittaminen

Maijamedia Oy