Aqua Detox -ionikylpy – kehon puhdistus jalkojen kautta

18 huhtikuuta


Aqua Detox -ionikylpy on tämä hoito nimeltään. Kävin Helsingin Töölössä sijaitsevassa kylpylämäisessä Wonder Spa -hoitolassa, jossa kauniimpaakin kauniimpi Victoria otti minut ystävällisesti vastaan. Varoituksen sana sen sijaan jo tässä vaiheessa postauksessa olevista kuvista... ne eivät ole mitään kaunista katseltavaa. Eli jos olet todella herkkä, saattavat kuvat nostaa yökötyksen pintaan. Tosin kylpyveden väri ei ole täysin liitoksissa kehosta irtoavaan kuonaan vaan johtuu pääosin kemiallisesta reaktiosta sähkön ja suolan välillä. Veden väristä on sitten luettavissa, että onko puhdistautuminen liitoksissa ja mihinkäkin elimiin. Ionikylpy on kuulemma erityisen kokonaisvaltainen kehonpuhdistaja, mutta käsittelee erityisesti maksaa, sappea, niveliä ja lymfaa. Samalla se poistaa kehosta lääkejäämiä, ympäristöstä kehoon jumittuneita myrkkyjä ja raskasmetalleja. Tässä postauksessa kerron kokemuksistani tästä kehonpuhdistuskuurista useamman kerran ajalta.

PÄIVÄ 1


Ensimmäinen kerta ja täytyy myöntää, että hieman pelotti. Pelko kyllä laantui minuuttien kuluessa ja huomatessani ettei esimerkiksi mitään sähköiskuja ollut havaittavissa. Hoidon aikana jalkapohjat tuntuivat jotenkin aktiivisilta, ihan kuin siellä olisi ollut imuri tai jokin tehokkaampikin touhuaja niiden kimpussa. Ensimmäisen kylvyn aikana tunsin pistelyä vasemmassa polvessa, vatsassa ja lantiolla. Myös käsissä tuntui jännää kihelmöintiä. Päässä tuntui lievää jomotusta kylvyn alkumetreillä. Riittävä nesteytys on tärkeää. Onpa todella erikoinen jalkakylpy!

Hoidon jälkeen olo oli hieman höntti ja uupunut... liekö syynä aamuviiden herätys ja Helsingissä vouhottaminen vai hoito sinällään? Hoito voi kuulemma etenkin alussa nostattaa päänsärkyä ja paras olo hoitaja-Victorian mukaan on hoidon jälkeisinä päivinä.

Kaikenkaikkiaan mielenkiintoinen kokemus ja lopputulos. Todellako tämä olisi keino päästä eroon kehossani olevista epäpuhtauksista? Hurjaltahan se tuntuu, mutta vaikka olo olikin hieman pöllähtänyt, oli kehossa silti erilainen, kevyt olo hoidon jälkeen. Eriskummallinen, jotenkin voideltu? "Väsynyt" oli oloani parhaiten kuvaava sana – ja nälkäinen, koska matkalla mukaan nappaamani smoothie kulutettiin jo moneen kertaan tehokkaaseen päivään ja paikasta toiseen juoksemiseen. Jatkoa seuraa!

PÄIVÄ 2


2 päivää edellisestä ionikylvystä. Sain tuntemuksia tälläkin hoitokerralla. Vatsan alueella, jalkapohjissa ja pohkeissa sekä säärissä. Reisissä ja takapuolessa... takapuoli tuntui jotenkin kylmältä? Ihan kuin olisi istunut kylmällä alustalla jonkin aikaa, vaikka nojatuoli oli pehmoinen ja lämmin. Tunne tuli yllättäen ja hiipui hiljalleen. Päätä jomotti hieman, muttei pahasti. Olo oli iloinen ja kevyt – yleisuupumuksesta huolimatta.

Päivä 3




5 päivää edellisestä kylvystä. Siskoni houkuteltiin mukaan tähän ihmehoitoon :) Hänellä ennen hoitoa ollut, orastava päänsärky kuulemma kaikkosi ensimmäisten minuuttien myötä, muita tuntemuksia hän ei erikoisemmin rekisteröinyt. Itselläni oli rento, rauhallinen ja läsnäoleva olo. Isovarpaat olivat tosi herkät! Tämä on ollut selkeä tunne aina kävellessä hoidon jälkeen. Isovarpaiden herkkyys oli todella selkeästi havaittavissa.


Usein hoidon alussa veteen ilmestyvät valkoiset laikut. Ne ovat analyysin mukaan lääkejäämiä. Maksa on vaikuttanut yleiskatsauksen perusteella olevan vallitseva. Myös sappi on tullut selkeästi esiin – ihan eri tavoin kuin muilla, joiden vesiä olen päässyt samalla ohimennen analysoimaan. Vertailen. Olen skeptikko.


Päivä 4


7 päivää edellisestä kylvystä. Kirkkaan oranssi väri on ollut hoidon alussa melko vallitseva ja osoittaa merkkejä nivelten puhdistumisen suuntaan. Olen joka kerralla tuntenut pistelyä eri ruumiinosissa, tällä kertaa kainaloissa, jalkapohjissa, lonkissa ja nilkoissa. Voimakkaimmillaan pistely tuntui jalkapohjissa ja kantapäissä. Vatsassa oli näläntunnetta, vaikkei ollut edes nälkä. Oikean käden sormien nivelissä kihelmöi. Alavatsassa nipisteli ja rinnassakin. Samoin oikeassa reisiluussa ja oikealla puolella kylkiluiden alla. Reidet kihelmöivät, ihan kuin pintaverenkierto olisi niissä jollakin tavoin vilkastunut.

Päivä 5


7 päivää edellisestä kylvystä. Jälleen oli rento olo, silmät raskaat, kuten aina. Tällä kertaa hoito kestikin puolen tunnin sijaan yhden kokonaisen tunnin, jännää! Ei ollut tavallisesta poikkeavaa oloa hoidon jälkeen. Ehkä vähän uupunut tai sanoisinko mieluummin mukavuudenhaluinen? "Lepoa ja rauhoittumista loppupäivä", huomasin ajattelevani. Silti olin ihan virkeä ja skarppi.

Päivä 6

7 päivää edellisestä kylvystä. Tuntemuksia oli nilkoissa, säärissä, polvissa, pistoksina vasemmassa korvassa, hartioissa, selässä. Tällä kertaa hoito energisoi ja toi tutun tunteen varpaitten niveliin – ihan kuin joku olisi vedellyt isovarpaita koko päivän! Jalkojen nivelissä tuntui ilmavalta ja lonkissa painetta. Nivelten jäykkyys on ollut lähiviikkojen ongelma ja se ikään kuin helpottuu tai selkiytyy aina hoidon jälkeen. 




Tällä ja viime hoitokerralla sapen vihreä väri tuli selvästi esiin ja hoitaja kysyi rasva-aineenvaihdunnastani ja sen mahdollisista ongelmista. "Minkälaisia rasvoja käytät?" "Kylmäpuristettua kookosöljyä, seesamiöljyä tai voita – mutta täähän voi olla vanhaa perua eiks niin? Eli vaikka nyt pari viimeistä vuotta olisin noudattanut pitkälti kasvisruokavaliota ja vähentänyt esimerkiksi maitotuotteita, voivat nämä olla perua aiemmilta vuosilta?". "Juuri näin". Töitäkin ennätin tehdä :)


Päivä 7


3 päivää edellisestä kylvystä. Hoitajan mukaan veden sävyn tulisi kirkastua hiljalleen. Sitä päivää siis odotellessa! Tuttu keltasävyinen puhina starttasi tämänkin hoitokerran.


Vasemmassa jalkapohjassa tuntui voimakkaammin ja vasemman kylkiluun alla pisteli. Muuten vallalla oli tuttu, kehoa rentouttava tunne – ihan kuin syvärentoutuneessa tilassa. Silmät tuntuivat myös painavilta, kuten aina hoidon aikana.

Päivä 8

Kauralatte ja nyhtökaura-annos OmNamissa Helsingin Annankadulla ennen kylpypaikkaani siirtymistä. 5 päivää edellisestä kylvystä. Olen vakaasti päättänyt jatkaa kylpemistä, kunnes vesi antaa viitteitä puhdistumisesta. Menneisyyteni käsittää niin paljon kehon kaltoinkohtelua, että syteen tai saveen, kuonasta on eroon päästävä.

Puhdas ruoka, sopiva kehon- ja mielenhuolto. Uskon, että näillä menetelmillä itsensä balanssiin saattaminen on mahdollista. Vesi ei kuitenkaan ihan vielä tunnu antavan viitteitä siitä, että kuonakerros olisi vähenemään päin... Victoria tosin lohdutti kertoen, että vesi voi ykskaks muuttua kirkkaammaksi, eli eron voi huomata nopeastikin kertojen välillä. Sitä siis odotellessa.


Alku-kuva yllä ja jälkeen-kuva alla.


Päivä 9

8 päivää edellisestä jalkakylvystä. Hetkinen. Nyt tuntui ja näytti erilaiselta. Itse asiassa fyysisiä tuntemuksia ei enää ollut niin selvästi viime ja tällä kerralla. Oli vain hyvä, raukea olo. 


Lääkejäämät tulivat taas hyvin esiin heti alussa valkoisina laikkuina, mutta vesi oli jo selvästi kirkkaampaa tai neutraalimpaa. Ei enää heti läpi lyövää keltaista "nivelväriä" kuten aiemmilla kerroilla.


Pikkuhiljaa keltainen sävykin astui jälleen kuvioihin, mutta haaleammalla tavalla kuin aiemmin ja selkeästi myöhemmin kuin yleensä. Keltainen sävy on lyönyt päälle yleensä ensiminuuteilta, mutta nyt vasta kymmenisen minuutin päästä.


Lopputulos oli samantyyppinen kuin edelliset, mutta pinnastahan näki jo läpi. Hötöisyys ei ollut lähellekään yhtä paksua kerrostumaa kuin aiemmin, vaan varpaat kuulsivat nesteen läpi. Hurraa! Olisiko erävoitto? :)



Päivä 10

Oli varsin stressaava päivä, vaikka mukava kaikin puolin. Läsnäoleminen ei ole tänään ollut parasta mahdollista, joten jalkahoito tulee tarpeeseen! Tupladetoxhoito siis taas muutaman kuukauden tauon jälkeen. Lähes heti iski jotenkin kehotietoinen tila ja jalkapohjissa on tuttua väreilyä. Vatsa tuntuu möyrivän ja käsivarret tuntuvat uupuneilta. Oivalsin, että tämä hoitohan edesauttaa kehotietoisuuden lisäämisessä, kun samaan aikaan hiljentyy kehonsa tuntemusten äärelle. Mielenkiintoista! 

Pientä jomotusta silmien takana, hyvin pientä. Lymfa-aineenvaihdunnan vilkastuminen oli ehkä suurin odotukseni tälle kerralle ja pitkin kehoa pisteleekin jännästi. Hiljalleen tuttu raukeuden tunne saavuttaa mielenkin. Ihana rauha ja kokemus jälleen pitkän tauon jälkeen.

Takapuolta kylmää. Ihmeellinen "ihan kuin istuisin kylmällä alustalla"-tyyppinen tunne. Hetkessä nousi myös sisäinen kuumotus ja tuntui kuin kasvot olisivat lehahtaneet tulipunaisiksi. Näin ei kuitenkaan ulkopuolisten kertomana tapahtunut. Tuntuu kuin olisin saanut happea sisuksiini. Selkää ja käsivarsia kutittaa ja pistelee. Ja väristä päätellen alusta se on taas aloitettava, sen verran tumma ja sankka kokonaisuus tuli.



Päivä 11


Detox-jalkahoidossa pitkän tauon (noin puolen vuoden) jälkeen. Kirpeässä pakkassäässä tehdyn kiirekävelyn ja -juoksun jälkeen tämä lämmin jalkakylpy tuli tarpeeseen. Kehon rauhoittuminen alkoikin välittömästi. Vielä ei pistele missään, mutta jännä, raukea tunne kehossa – juoksemisen stressi haihtui saman tien.

Palohälytin, joka odotti hoitolan lattialla takaisin kattoon kiinnittämistään, alkoi soida lähes samalla hetkellä, kun Wonder Span tytöt puhuivat sen kiinnittämisestä. Aika yhteensattuma, eikö? :) Tämä hoitola on kaunis ja kutsuva. Wonder Spa:ssa järjestimme aiemmin Sielukirjoittamisen kurssinkin ja paikka jotenkin huokuu kaikkea hyvää. Kristuskirkon kupeessa sijaitsevaan hoitolaan suosittelen piipahtamaan, jos kaipaat helliviä hoitoja ja rentoutusta.

Tämä oli tällä erää viimeinen detox-jalkahoitoni. Kuitenkin hoito tuottaa niin hyvän ja kevyen olon, että aion jatkossakin tulla toteamaan tämä oloa keventävä fiilis.






Lämpimin testausterveisin,



+358 505 707 414
MAIJA AT MAIJAMEDIA.COM

Haluatko omat hoitosi testiin ja artikkeliksi? Lue lisää täällä >





Saatat tykätä myös näistä...

0 kommentti(a)

Sielukirjoittaminen

Maijamedia Oy