Kokemuksia homeopatiasta – ja mitä on homeopatia?

26 syyskuuta

Tämä oli pitkä tapaaminen homeopaatin vastaanotolla. Mielestäni omiin asioihin uppoutumisen lisäksi hienoa tavatessamme oli kuulla myös homeopaatin itsensä omaa tarinaa siitä, että miksi hän alun alkaen aloitti homeopatian parissa – yli 30 vuotta sitten. Homeopatiahistoria oli kuulemma alkanut ensin omakohtaisen avun löytämisen ja sittemmin kouluttautumisen kautta kohti muidenkin auttamista homeopaattisin keinoin.



Klassinen homeopatia, vastaanotolla 15.12.2017

Kun menin homeopaattiselle vastaanotolle, en tiennyt homeopatiasta juuri mitään. Olen itse asiassa hieman kyseenalaistanutkin sitä yksinkertaisesti vain siksi, etten tiennyt siitä mitään. Kysehän on siis energioista. Ja että samankaltaisilla energioilla voidaan hoitaa erilaisia vaivoja ja ongelmia. Lähtökohtaisesti tämä on mielestäni mielenkiintoista, mutta jännittävää on myös nähdä, että kuinka tässä testissä käy.

Homeopaattini oli kuunteleva, rauhallinen sekä selkeän aidosti kiinnostunut työstään ja sen avulla ihmisten elämänlaadun kehittämisestä. Tämä tuntui silmiinpistävältä. Onhan se aivan toista olla läsnäolevan ihmisen luona, joka uppoutuu juuri sinun asioihisi kyetäkseen etsimään parhaat ratkaisut, ilman kiirettä ja hätiköintiä. Näissä testihoidoissani ei näet ole ollut mitenkään harvinaista, että on ollut jossakin hoidettavana ja hoitajan huomio haahuilee milloin missäkin ihan muussa asiassa, kuten tekstareihin, puheluihin ja ovisummereihin vastaamisessa.

Kerroin parituntisen tapaamisen aikana oman mieleni ja kehoni ongelmista sekä tulevaisuuteeni liittyvistä haaveista ja menneisyyden haavoistakin kokemuksineen.  Sain tapaamisen päätteeksi kertomani perusteella lääkkeen, pipettipullon, joka oli minulle henkilökohtaisesti koostettu seos. Otan tipan illalla ja toisen aamulla ja sitten seuraamme tilannetta.

Aina vaan jaksaa jännittää uudet asiat, vaikka olen melkoisen matkan jo läpikäynyt mielen ja kehohoitojen tarjontaa... Olen testannut erilaisia detox- ja infrahoitoja, shiatsua, biodynaamista osteopatiaa sekä klassista osteopatiaa, metamorfista hoitoa, energiahoitoja ja tanssiterapiaa, akupunktiota ja kiinaista chihoitoa. Paljosta on vielä kokemukset tuloillaan. Voin ilokseni sanoa kaiken toimivan tietenkin omalla tavallaan avaavina, rauhoittavina tai lempeinä hoitoina eteenpäin ohjaten. Pian on aika ottaa ensimmäinen tippa nukkumaanmenon lähestyessä. Sitten hiljennyn olemaan ja kuuntelemaan oloani.





Seuraavien päivien oloja

HOMEOPAATTI: Miten voit?

MINÄ: Olen intensiivisesti koettanut tunnustella ja oivallella, että mitä en oivalla. On sellainen olo, etten vielä pysty tunnistamaan joitakin asioita, mitä minun ehkä pitäisi tunnistaa... Jännä tunne kaiken kaikkiaan. Uskon, että se avautuu kyllä, kun aikaa kuluu. Kehollisesti on sama ellei jopa intensiivisempi (uupumuksen) tunne selässä ja alaselässä. Illalla kirjoitin seuraavasti: "Sain oltua omissa ajatuksissani. En ole ollut yksin, mutta olen silti kyennyt uppoutumaan omaan päänsisäiseen maailmaani, mitä olen aina toivonutkin pystyväni tekemään. Olen halunnut pystyä nauttimaan elämästä riippumatta siitä, onko ympärilläni muita vai ei. Tai, että pikemminkin pystyisin olemaan rajoittumatta, jos muita on ympärilläni. Olen aina kaivannut yksinoloa, jottei mikään rajoittaisi tai keskeyttäisi ajatustyötäni, rauhaani, olemiseni levollisuutta, johon olen kuvitellut pääseväni vain yksin ollessani. Nyt se tunne on läsnä. Olemisen keveys – riippumatta omista tai muiden olemisista samassa tilassa. Ehkä tätä oloa voisi kuvata häiriintymättömänä olona, jota olen aiemmin pystynyt kokemaan vain yksin, mutta nyt myös toisten ihmisten kanssa."

***

HOMEOPAATTI: Alla muistiinpanoni seurantakäynnistäsi. Tässä kirjattuna, että millaista selkeää muutosta on ollut ensimmäisen käynnin jälkeen. Seurannan jälkeen voit ottaa staphysagriaa kerran viikossa muutaman viikon ajan.

12.1.2018 Seurantakäynti

Tarkista: niveljäykkyys, nukkuminen ja ääniherkkyys (Määrätty lääke: Staphysagria c30)

"Samanlaista uupumista ei enää ole. Olemisen keveys. Saanut levon, että voi vain olla, ei tarvitse jatkuvasti analysoida kaikkea. Otti kahvilassa munkkipossun eikä kuulemma ikinä syö mitään sellaista. Söi silti hyvillä mielin, eikä miettinyt, että onko se hyväksi vai ei. Ilman syyllisyydentuntoa ja antoi itselleen luvan nauttia. Syöminen on nyt ollut 'easy going', helppoa ja vaivatonta. Nyt enemmän nauttimista hyvästä ruoasta. Ei stressiä. Ennen oli syytökset, että on kohdellut itseään kaltoin. Kehoyhteys on kasvanut ja uskaltaa olla kehossaan. Niveljäykkyys on poissa."

Seuraavien viikkojen oloja...

HOMEOPAATTI: Miten voit?

MINÄ: Voin ihan hyvin, levollisesti itse asiassa. Ei stressiä eikä kiirettä. Vähän epätietoisuutta on havaittavissa joitakin asioita kohtaan – ja selkä vihoittelee. Erityisesti alaselkä. Ihan kuin se uupuisi alta aikayksikön jotenkin hassusti. Liekö jotain avautumassa, kun on niin intensiivistä? Ja liikkeellelähtö tänään sohvalta noustessani oli jäykkääkin jäykempää. Otin tipan tänäänkin aamulla, olisikohan saanut? Jatkanko tippojen ottamista aamuin illoin vai pidänkö taukoa? Äitini kertoi, että homeopaatin luona käynnin jälkeen tuskaisuus on poistunut. Se on käsittämättömän hienoa.

HOMEOPAATTI: Nyt lääkkeestä sitten taukoa. Selän kipeytyminen antaa merkkiä, että on tapahtumaa. Toivottavasti olet nukkunut hyvin ja ehkä vielä vähemmän ääniin häiriintymättä? Katsotaan tilannekatsaus myöhemmin. Jos kysyttävää tai ihmettelyä oireista, ole vaan yhteyksissä. Samaa viestiä äidillesi.

MINÄ: Uni on todella parantunut ja nukun sikeämmin. Eivätkä niveletkään ole enää niin kipeät kuin aiemmin.

Yhteenveto

Olen ohjeiden mukaisesti ottanut lääkettä säännöllisen epäsäännöllisesti, vähän fiiliksen mukaan. Jotakuinkin olen lääkinnyt ja toteuttanut itsehoitoa homeopatialla kerran viikossa ja kyllähän sillä vaikuttaisi olleen levollistava vaikutus. Olen ollut varsin tyytyväinen kokeiluun.

En tietenkään osaa sanoa, että mikä kehollinen ja psyykkinen asia kuuluu osana omaa luonnollista puhdistumis-, tyhjentymis- ja eheytymisprosessiani ja mikä on mahdollisesti homeopaattisen lääkkeen aikaansaamaa. Joka tapauksessa mielikuvani homeopaattisesta hoitamisesta on lempeä. Se tuottaa pehmeitä olojen muutoksia, ei voimakkaita huomiota vieviä muutoksia – ainakaan minulla. Ykskaks vaan on esimerkiksi huomannut nukkuneensa paremmin. Tai ettei niveliä olekaan särkenyt, kuten ennen. Jotkin asiat vaan ovat hävinneet.

Lisäys:

Tippojen ottaminen hiipui hiljalleen pois, kuten osteopaatti sanoikin. Sain ohjeen aloittaa kerran viikkoon ja sitten ottaa, kun muistaa. Nyt puolisen vuotta myöhemmin olen huomannut unohtaneeni koko jutun ja jossakin vaiheessa voisin koettaa taas ottaa lääkkeen viikoittaiseen rutiiniin ja seurata vaikutuksia. 





Lämpimin testausterveisin,

+358 505 707 414
MAIJA AT MAIJAMEDIA.COM

Haluatko omat hoitosi testiin ja artikkeliksi? Lue lisää täällä >





Saatat tykätä myös näistä...

1 kommentti(a)

  1. Kiitos kirjoituksesta. Hyvä kuulla että on ollut levollistava vaikutus. Se olisi itsellänikin hakusessa. Uskon että homeopaattiset hoidot ovat seuraavalla testilistalla. Mielenkiinnolla aina luen muiden kokemuksista.
    https://www.torinrohdos.fi/

    VastaaPoista

Sielukirjoittaminen

Maijamedia Oy