Detox-kehonpuhdistuslaastarin sanotaan poistavan kuona-aineita elimistöstä – nukkuessa.

06 kesäkuuta

Detox on se juttu. Kehon puhdistautuminen perinteisillä ja vähemmän perinteisillä tavoilla. On niin paljon sellaista vanhaa taakkaa, joka pakosti on jättänyt negatiivisia vaikutuksia, lukkoja ja blokkeja kehoon. Uskokoon ken tahtoo. Itse, oman kokemukseni mukaan kuitenkin olen todistanut, että näin on, ainakin tunnepuolella. Uskon, että jokainen hoito vie eteenpäin, tavalla tai toisella, kuten elämässä yleensäkin. Opimme aina jotakin matkan varrella itsestämme ja muista. Tällaistakin mahdollisuutta tuli siis kokeiltua.






KERTA 1

Detox-jalkalaastarien laitto oli helppoa. Ensin aloin repimään pikkupussin pintaa irti, kun luulin, että se pitää irrottaa. Ohjeissa kun sanottiin, että "irroita pikkutarra". Tuoteohjeet ovat tärkeä osa tuotteesta luotavaa mielikuvaa. Asiakas ei saisi jäädä haavi auki siitä, että mitä tulisi tehdä. Ohjeet on pystyttävä vääntämään rautalangasta niin hyvin kuin mahdollista. Joskus ohjeet voivat olla todella epäselviä, mutta tässä tapauksessa kyse oli hyvin pienestä epäkohdasta. Ja aina on tilaa väärinymmärryksille.

Pussi oikeinpäin ja teippi oikeaan kohtaan. Mietin päässäni asian ensin liian vaikeaksi kuin käytäntö osoittikaan. Liimaus jalkapohjaan jalkaholvin kohdalle. Hmm, jalkaholvi, onhan se tässä kohtaa...? Heh. Kuva ois kiva. No, meni toivon mukaan oikein ja ei muuta kuin nukkumaan läpyskät jaloissa. Tuntuu vähän hassuilta. Ehkä tähän tottuu? Toissa yönä nukuin pipo päässä, kun tein hiuksille kookosöljy-piparminttu-öljyhoidon – päänahka kiittää. Näistä nukkumisen 'erikoisuuksista' on tainnut tulla tapa.





Muutama minuutti laastarien liimaamisesta. Ainakaan vielä ei tunnu miltään, pitäisiköhän tästä tulla jonkinlaisia tuntemuksia? Vähän jännittää ehkä se, että entä jos olenkin yliherkkä jollekin ainesosalle, kun yleisesti olen melko herkkä. Laastaria voi pitää 8-12 tuntia yössä. Aamulla nähdään tulos!

Aamulla...

No niin, huomenta! Pitäisinköhän vielä hetken pidempään, yöunista kun ei tainnut ihan tulla kahdeksaa tuntia, mutta laastarit olivat paikoillaan varmasti ainakin yhdeksän, joten vilkaistaanpa. Teipin poistaminen oli helppoa. Jäiköhän laput osittain koskettamatta ihonpintaa, kun näyttävät jokseenkin kuivilta keskeltä? Ehkä sijaintia tulee harkita uudemman kerran, jotta koko pinta saadaan hyödynnettyä.

Olossa en näin aamulla ensimmäisen kerran jälkeen ainakaan tunne eroa. Aika jees ja ok. Toisaalta, vaikka en heti tuntisikaan mitään, voi tilanne toki muuttua. Monesti vasta seuraavilla kerroilla voi alkaa tapahtumaan ja tuntumaan, joten innolla odotan iltaa ja että miten laastarit jatkossa toimivat. Illalla taas uudestaan. Katsotaan miten menee ja mikä on lopputulos.


KERTA 2

Ilta ja laastarien laittamisen aika. Laitoin ne tällä kertaa jo hieman aiemmin, koska halusin rauhoittua kirjoittelemaan hetkeksi. Puhdistin jalat kostealla pyyhkeellä ja asetin laastarit jo rutinoituneemmin. Laitoin ne hieman sivuttain jalkapohjiin, jotta koko pinta pääsisi paremmin kosketuksiin ihon kanssa.

Aloin kirjoittelemaan juttujani, kun aloin tuntemaan kuumotusta jalkapohjissa. Eikä! Onko tämä nyt sitä yliherkkyyttä? Voiko kuumotus vielä voimistua? Koska jos se vielä tästä voimistuu, niin huolestun ja otan laastarit pois. Toisaalta, koska olen kokenut akupunktion (artikkeli tästä tulossa!), tiedän akupisteiden reagoineen lähes vastaavalla tavalla. Jännä, todella intensiivinen kuumotus. Siis vastaavanlainen kuin akupunktiossa, jossa 3 neulaa oli alaselässäni parisen viikkoa takaperin.

Pelko hiljalleen hälveni, kuumotus tasaantui ja kirjoittelu jatkui hetken ennen nukkumaanmenoa. Ihan ok olo käydä nukkumaan. Laastarien olemassaolokaan ei enää häirinnyt.

Aamulla...

Levollisempi ja pitempi yö takana. Tässäpä viime ja sitä edellisen yön tulokset vierekkäin, oikealla uusimmat. Vasemmalla 1. yön laastarit ja oikealla 2. yön. Aamulla pussin sisällä oleva jauhe tuntui kuin liimalta jalkapohjia vasten. Ensimmäisellä kerralla ei ollut niin vaan pussi oli pääosin jotenkin vaan "kuiva" ja kovasisältöinen.

Aluksi tuntui aamulla laastareita avatessani, että jalkapohja olisi ihan jopa hikoillut laastarien alla, mutta jauhemainen sisältö olikin vain muuntautunut liimamaiseksi, kovettuneeksi massaksi. Selkeästi kuitenkin intensiivisempi lopputulos ja tuntuma nyt toisella kerralla.



KERTA 3

Kolmas kerta toden sanoo, vai? Laastarit ovat olleet vasta pari minuuttia ja tunnen jo kuumotuksen alkaneen. Outoa tuntemusta jaloissa... pistelyä oikeassa jalkapohjassa laastarin alla.


10 minuuttia laitosta. Kumma, mutta jo tuttu kuumotus. Ikään kuin vähän kutittaisikin, pistelisi ja kuumottaisi. Sellainen yhteistuntuma – niin, tai jopa vilkastunut aineenvaihdunta, sehän tuntuu vähän samalta? Mitään laihduttavaa tai kiinteyttävää vaikutusta en tosin ole huomannut.



Detox on se juttu. Kehon puhdistautuminen perinteisillä ja vähemmän perinteisillä tavoilla. On niin paljon sellaista vanhaa taakkaa, joka pakosti on jättänyt negatiivisia vaikutuksia, lukkoja ja blokkeja kehoon. Uskokoon ken tahtoo. Itse, oman kokemukseni mukaan kuitenkin olen todistanut, että näin on, ainakin tunnepuolella. Uskon, että jokainen hoito vie eteenpäin, tavalla tai toisella, kuten elämässä yleensäkin. Opimme aina jotakin matkan varrella itsestämme ja muista.





Matka itseen on kuitenkin se, joka on opettanut eniten. En olisi muutama vuosi sitten vielä voinut kuvitellakaan, että miten paljon kuonaa sitä voi mielenkin puolelta löytyä! Detox mielellekin voi siis olla ihan varteenotettava vaihtoehto. Ehkä vähän puolueellista, mutta voisin tehdä artikkelin myös Sielukirjoittamisesta ja kuinka sen itse koin. Syväluotaavana hoitomuotona ja nimenomaan mielen puolelle. Osittain tarinaa pääseekin lukemaan jo täällä.



KERTA 4

Tosiaan, jalat lämpiävät heti. Kylmille jaloillehan tämä olisi ihan loistojuttu! Kylmät laastaroidut jalat vaan peiton alle ja näin ne lämpiävät hetkessä :D


KERTA 5-10

Kerroista 5-10 ei ole oikeastaan mitään sanottavaa. Tuntemukset loppuivat kuin seinään 4. päivän jälkeen eikä muutoksia laastarien värissäkään ole, vaikka värin kerrottiin vaalenevan käytön myötä. Väriin tuntui enemmänkin vaikuttavan se, että miten pinta pääsi kosketuksiin ihon lämmön kanssa ja tämän johdosta pussissa ollut jauhe reagoi.


Tämän kokemuksen myötä en oikeastaan osaa siis sanoa laastarien tehosta oikein juuta enkä jaata, paria ihan tehokkaalta tuntuvaa päivää lukuun ottamatta. Sitkeästi kuitenkin tein kuurin loppuun. Kokeilu oli joka tapauksessa ihan mielenkiintoinen, vaikka osa päivistä ei tuntunutkaan missään. Ymmärrän kuitenkin, että kaikenlaisia asioita voi tapahtua pinnan alla, mutta onhan ihminen kaipaava jonkinlaisia todisteita ja tuntemuksia. Ensin niitä tuli, mutta sitten ne loppuivat täysin. Tämä jakaakin mielipiteeni hieman ristiriitaiseksi. En omalta kohdaltani tällä kokemuksella ottaisi uutta kuuria. Uskon kuitenkin, että eri ihmisillä eri asiat tehoavat eri tavoin. Ja se mikä ei toimi minulla, voi toimia jollakin muulla, ja toisinpäin. En täysin torppaa enkä puolla, koska alkupäivien kokemuksiakaan ei voi pyyhkäistä pois, olivathan ne konkreettisia.





Lämpimin testausterveisin,



+358 505 707 414
MAIJA AT MAIJAMEDIA.COM

Haluatko omat hoitosi testiin ja artikkeliksi? Lue lisää täällä >



Lisämateriaalia:

Samantyyppinen, mutta suppeampi testi löytyi Ilta-Sanomien sivuilta: http://www.is.fi/terveys/art-2000000592509.html

Saatat tykätä myös näistä...

0 kommentti(a)

Sielukirjoittaminen

Maijamedia Oy