Ultratone Compact 20 Sp -hoito – kasvojen kohotus- ja kiinteytyshoito

29 toukokuuta

Vilkkaimmissakaan unelmissani en olisi osannut odottaa tällaista kasvoterapiaa. Tämä hoito ei sanan varsinaisessa merkityksessä omaan ymmärrykseeni perustuen ollut kasvohoito vaan ihan todellinen kasvoterapia! Alku oli hurja, kun sähköimpulssit ensi kertaa koskettivat ihoa ja supistivat kasvojen alla piilevät lihakset. En oikein tiennyt mihin hoitoon olin lähtenyt ja kun kasvojen eri kohtiin kiinnitettiin ensin kylmältä tuntuvia läpysköjä ja sitten piuhoja, ymmärsin, että nyt taitaa olla tosi kyseessä. Alkoi suoraan sanottuna ihan pelottamaan. Tiesin, että olen herkkä ja siksi alhaisinkin teho tässä hoidossa vaati itselleni totuttelua. Tämä hoito ei ole heikkohermoisille – ainakaan ensimmäisellä kerralla. Tässä artikkelissa testaan tämän hoidon 3 kerran sarjana.





Kuulemani mukaan menetelmä perustuu sähköimpulssiin, joka kiinteyttää ihoa ja palauttaa sen elastisuutta. Laite huomioi kudos- ja ihotyyppini ennen hoidon aloittamista. Hoidosta kerrotaan seuraavaa:

Ultratone Compact 20 Sp -hoito on veitsetön kasvojen kohotus- ja kiinteytyshoito. Se kohottaa kasvojen lihaksia, vahvistaa ihokudoksia, kiinteyttää veltostunutta ihoa, vähentää pintaryppyjä sekä palauttaa kasvojen nuorekkaan ilmeen. Sarjahoitona toteutettu syvälihaskuntoutus kohottaa kasvojen koko kudos- ja lihasmassaa. Ohjelman kerrotaan lisäävän kollageeni- ja elastiinituotantoa.

Lymfahoidossa kasvolihaksia hierotaan hellävaraisesti matalataajuisilla ja vaikutuksiltaan erilaisilla impulsseilla. Hoito stimuloi nestekiertojärjestelmää ja imurauhasten toimintaa vähentäen turvotusta ja suodattaen kudoksista kuona-aineita.

Hoitoa suositellaan kypsemmälle henkilölle, joka kaipaa pitkäjänteistä kasvojen kiinteyttämistä ja nuorekkuuden ylläpitoa. Hoito parantaa pintaverenkiertoa. Hoito tehdään monipuolisilla impulsseilla, jotka antavat elinvoimaa iholle, sidekudokselle ja lihaksille. Hoito sopii myös couperosaiholle.

Hoitaja osasi hommansa ja tunsi laitteensa moitteetta. Hän osasi myös tarttua viesteihini hoidon aikana, varoittaa ennalta ja kertoa matkan varrella, että mitä tulee tapahtumaan. Vaikka 1. kerta ei sinällään miellyttävä tai rentouttava ollutkaan, osaava hoitaja pystyi viestinnällään ja rauhallisella puheellaan rauhoittamaan jännittynyttä asiakasta.




Kun hoito alkoi, pelkäsin. Pelkäsin niin, että mietin jopa jättäväni väliin seuraavat sarjan hoidot. Hoidon edetessä kuitenkin impulsseihin tottui eivätkä ne enää tuntuneet niin voimakkailta – aivan kuten hoitaja kertoikin. Hän kertoi myös, ettei tämä ole mikään pilipalilaite vaan että sitä käytetään esimerkiksi halvauspotilaille kasvolihasten kuntouttamiseen, aktivointiin ja palauttamiseen. Erittäin mielenkiintoista ja upeaa miten teknologiaa voidaan käyttää ihmisten auttamiseen.

Tämä on mielestäni koko hoidon tärkein ja paras pointti.

Samalla selvisi, että kasvojeni vasen puoli tarvitsee enemmän tehoa kuin oikea. Vasemmalla lihakset reagoivat hitaammin ja veltommin kuin oikealla. Hoitaja kysyi, että olenko ollut joskus onnettomuudessa, jossa olisi voinut syntyä jonkinlainen hermovaurio. Tällaisia mahdollisuuksia on valitettavasti lukuisia vauva-ajoista asti.

Kasvoni ovat siis toispuoleiset ja vasen puoli on laiskempi kuin oikea. Tämä ei todennäköisesti olisi tullut esiin ilman tätä kokeilua. Heräsi kysymys, että miten normaalia on, että ihmisen toinen puoli eroaa toisesta tai että se reagoi toista puolta hitaammin/nopeammin? Ovatko erot usein geneettisiä vaiko elämän aiheuttamia?

2. kerta

Kokemus oli selkeästi jo ensimmäistä helpompi. Hoito ei tuntunut enää yhtä epämiellyttävältä kuin 1. kerralla. Nyt pystyimme jo lisäämään tehojakin ja tämä tuntui kasvojen lihaksissa selkeästi. On kyllä mielenkiintoinen ja huipputehokas laite siis jopa kasvohalvauspotilaille hermoyhteyksien uudelleenherättelyyn. Minulla oli vasta puolet laitteen tehoista ja sekin tuntui hurjalle! Toisen kerran jälkeen oli huomattavissa, etteivät kasvoni oikea ja vasen puoli olleet enää niin 'eripariset' peilistä katsottaessa.

Jos esimerkiksi kasvojen toinen puoli roikkuu tai muuten eroaa toisesta puolesta, saattaa kyse olla esimerkiksi hermosto-ongelmasta, joka on voinut syntyä vaikkapa auto-onnettomuuden seurauksena tai geneettisesti. Muun muassa tällaisia epätasapainoja laitteella voidaan kuulemma auttaa korjaamaan.


3. kerta

Olin merkinnyt ajan kalenteriini väärin ja saavuin puoli tuntia myöhässä. Iloinen hoitaja tästäkin huolimatta viittoili minut sisään ja sanoi: "Kyllä me ennätetään, tuu tuu!". Harvoin saa näin inhimillistä kohtelua omista virheistään huolimatta.

Kasvojeni vasen puoli reagoi siis heikommin samoihin ärsykkeisiin. Käy järkeen, sillä toinen kulmakarvanikin on ollut jo pitkään toista ylempänä. Tämä hoito on kokemus, jota nimittäisin tosiaankin ennen kaikkea kasvoterapiaksi. Se yllätti kaikin tavoin. Näin lyhyt sarja ei tuo optimaalisia tuloksia eikä itselleni toiminut rentoutushoitona, vaikka moni hoitajan mukaan siinä saattaa jopa nukahtaakin. Hoitoon kyllä tottuu nopeasti ja tulosten jälkeen tuntemuksilla ei välttämättä ole niinkään edes merkitystä. Ensikävijälle kuitenkin on tärkeää saada etukäteen tieto siitä, miltä hoito voi tuntua ja että millaisia tuntemuksia se voi herättää.

Kasvot tuntuivat raukeilta ja "aktiivisilta" vielä illallakin ja se on hyvä tunne tällaiselle otsanrypistäjälle. Miten paljon me käytämmekään kasvojen lihaksia stressitilanteissa? Ehkä stressaantuneiden kasvolihastenkin huoltaminen olisi hyödyllistä! Näen tämän hoidon hyvinkin syvällisenä mahdollisuutena kasvojumpalle. Ei ehkä niin perinteistä, mutta kokeilemisen arvoista kylläkin.

Kiitos ammattimaisuudesta, rauhallisuudesta ja ohjaamisesta ensin hyvinkin pelottavan kasvoterapian toteuttaneelle hoitajalle!





Lämpimin testausterveisin,


+358 505 707 414
 MAIJA AT MAIJAMEDIA.COM

Haluatko omat hoitosi testiin ja artikkeliksi? Lue lisää täällä >





Saatat tykätä myös näistä...

0 kommentti(a)

Sielukirjoittaminen

Maijamedia Oy