Denas Vertebra - kipeän selän hoito

09 lokakuuta

Syy miksi kiinnostuin tästä hoidosta on työstäni johtuvat selkäkivut ja selän uupuminen, alaselkäni ja häntäluuni vanha trauma. Häntäluuni on kärsinyt teiniaikoina ja alaselkäni vihoittelee työasennoista ja arjen liikkumattomuudesta. Selkäkipuja on aina ollut myös notkoselästäni johtuen. Selkä väsyy helposti lyhytaikaisestakin seisomisesta. Näistä syistä ajattelin testata tätä mahdollisuutta selkäkivun ja kipeän selän itsehoidossa.



Testissä oli siis DENAS Vertebra -laite. Mitä tästä laitteesta sanotaan? Se on suunniteltu kipeän selän hoitoon ja sähköstimulointiin, sähköhierontaan sekä elinsairauksien korjaamiseen ja kivunlievitykseen. Laitteen kerrotaan tehostavan lihasrasituksesta ja urheiluvammoista palautumista, kuntoutumisen edistämistä esimerkiksi leikkauksen jälkeen tai neurologisessa lihaskuntoutuksessa. Selkäkivun kerrotaan lievittyvän usein jo ensimmäisellä hoitokerralla.

Oma kokemukseni?

1. kerta

Laite oli sijoitettu perinteiselle kasvohoitolan hoitotuolille. Tavoite oli päästä laitteen päälle makoilemaan tasaisesti niin, että laitteen kohoumat osuvat selkärankaan. Se olikin hankalaa ja olin jatkuvasti epävarma, että olenko laitteen päällä oikein. Minkäänlaista tarkistusta sijoittumisestani ei tehty. Lieneekö sillä sitten merkitystäkään?

Tykkäsin hoidon toteuttajasta, naisesta, joka oli lämminsydäminen ja äidillinen. Hän antoi ohjeita kipeän selän hoitoon sekä venyttelyyn – ja huomasi kaulassani olevan ametistikorun. Kaiken kaikkiaan kokemus oli lämmin ja rauhallinen, vaikken laitteen tehoista ihan ensiyrittämältä vakuuttunutkaan.

Hoidon jälkeen selässäni on jännä olo. Ihan iltaan saakka teki vaan mieli venytellä ja taivutella itseään. Selkä tuntui jollain tavalla "aktiiviselta". Kiva lyhyt loppuhieronta sisältyi hoitoon.







2-3. kerta

Hoito tuntui näillä kerroilla voimakkaammalta, mutta ei siitäkään huolimatta niin tehokkaalta kuin ehkä odotin. Impulssit tuntuivat selkärangan vieressä ylhäältä alas satunnaisesti ja säännöllisesti sykähdellen. Huomasin näillä kerroilla, että asentoni vaikuttaa suuresti siihen, että miltä impulssi tuntuu. Niskaan impulssi osui kipeästi ennen kuin löysin paremman asennon. Jos liikahdin aavistuksenkaan toiseen suuntaan, impulssi tuntui jo ikäväksi asti. Taas kun siirryin hieman, sain impulssin tuntumaan mukavalta.

En voi välttämättä sanoa etteikö hoito olisi tehokas, se vaan ei oikein tunnu missään – ainakaan minulla. Voihan toki olla, että verenkierto selkärangan ympärillä vilkastuu tai minulla ei ole oireita, joihin hoito olisi omiaan. Varsinaisia kipuja minulla ei ole, vain väsymyksestä ja työasennoista johtuvaa uupumusta ja helposti tapahtuvaa jumahtamista.

Kolme kertaa on nyt siis takana enkä ole suurempia huomioita oikein tehnyt. Sen sijaan loppuhieronta, jossa hoitaja teki suhteellisen voimakkaita paineluita selkärangan ja nikamien viereen tuntui tosi hyvältä – sellaista painelua en ole tavallisessa hieronnassa saanutkaan – jumalaista syväkudoshierontaa lukuun ottamatta. Loppuhieronnan aikana huomasin selkäni olevan melko jumissa. Tämä hoito ei omalta kohdaltani mene jatkoon, mutta tulipahan kokeiltua.




Lämpimin testausterveisin,
 
+358 505 707 414
MAIJA AT MAIJAMEDIA.COM

Haluatko omat hoitosi testiin ja artikkeliksi? Lue lisää täällä >





Saatat tykätä myös näistä...

0 kommentti(a)

Sielukirjoittaminen

Maijamedia Oy