Kehon puhdistuskuuri – elimistön puhdistus luontaistuotteilla

30 lokakuuta

Puhdistuskuuri on ollut harkinnassani jo jonkin aikaa. Elimistö on jotenkin ollut tukkoisen oloinen ja alkusysäys olisi tarpeen. Laiskanpuoleinen kun meinaan ajoittain olla, ostin oheiset detox-tuotteet luontaistuotekaupasta, vaikka itse asiassa alunperin lähdin etsimään sopivaa deodoranttia. Sadattelin myyjälle voimakasta hikoilua tiedustellen suosituksia toimivasta deodorantista ja mietin mahdollisia hormonaalisia syitä hienhajulleni. Myyjä kysyi, että milloin viimeksi olen tehnyt puhdistuskuurin. Hyvä kysymys. En ehkä koskaan? Niin, lukuun ottamatta aiempia detox-jalkakylpyjä ja detox-puhdistuslaastareita sekä infrapunapussihoitoa. Varsinaisia sisäisiä puhdistuskuureja en ole tehnyt ja se on ollut lähes alati mielessäni viimeisen vuoden. Luontaistuotteet ja puhdistus ikään kuin kuuluvat yhteen.



Tämän kuurin tarkoitus on ennen kaikkea puhdistuminen. Ja hyvinvointi. Ei laihduttaminen, dieetti tai ulkonäkö. Moni ehkä etsii puhdistuskuureista apua siihen, että miten laihtua nopeasti. Itselleni avainsanoja puhdistukseen ovat kuitenkin nimenomaan maksan puhdistus, nesteenpoisto ja turvotuksen vähentäminen sekä suoliston hyvinvointi. Olen ruokavaliostani koettanut hitain muutoksin karsia pois yliherkkyyden aiheuttajat ja sillä totuttelutiellä ollaan yhä. Tämä ei ole mikään laihdutusblogi vaan kokonaisvaltaisen kehon ja mielen hyvinvoinnin ajatusalusta.

Etsin ikiaikaista viisautta kehostani enkä enää ole kovin ulkonäköpaineinen – luojan kiitos. Miten kuluttavaa onkaan jahdata unelmakroppaa ja jatkuvasti moittia itseään epäkohdistaan. Laihdutus ja dieetit ovat kaukana nykyisestä ajatusmaailmastani. Ne ajat ovat pitkälti menneen talven lumia. Päämääränä on hyvinvointi ja terveys!

1. päivä

Kotiin innosta soikeana päästyäni, ensimmäisenä silmiini osuivat tuotteitten sokereita sisältävät sisällysainekset. Tästä ensimmäiset miinuspisteet. Jäin kuitenkin miettimään asiaa ja tulin siihen tulokseen, että mieluummin menestyksekäs kuin kesken jäänyt kuuri ja jos tuotteet menevät alas makeina paremmin, saattavat ne suurella todennäköisyydellä viedä varmemmin kohti päämäärää. Siksipä ajattelin, että nämä voivat olla pienen kynnyksen detoxeja ennen varsinaista, haaveissani häämöttävää tuoreista kasviksista ja hedelmistä toteutettavaa mehupaastoa.

Lähdin puhdistuskuurille ex tempore viimeisenä Myötätuulivalmennuksen järjestämänä NLP Practitioner -päivänäni. Ehkei olisi pitänyt, koska päänsärky alkoi vaivaamaan heti lounaan jälkeen ja särkyyn vaadittiin ihan jopa särkylääke. Hyvin harvoin koen päänsärkytuntemuksia, saati, että joutuisin niihin ottamaan särkylääkettä. Lääkkeestä huolimatta särky ei tuntunut taittuvan. Olisiko päänsärky puhdistuskuurin aiheuttamaa? Tätä jäin pohtimaan.

Aloitin nämä kaksi Ortisin tuotetta (Detox Detoxine ja Detox Skin) samanaikaisesti ja toivon ettei siitä ole haittaa. Tuotteet eivät tosin näyttäneet sisältävän samoja ainesosia – takiaista lukuun ottamatta. Toinen kuuri kestää 7 päivää (valmiit annosjauhepussit) ja toista olisi hyvä jatkaa 20 päivää (pullossa paksu neste, jota otetaan päivittäin 12 ml). Joka päivä on suositeltavaa juoda pari litraa vettä ja keventää syömistä. En tosin aio muuttaa ruokailutottumuksiani, koska katson ja kuulustelen oloa ihan tällaisenaan.

Ensimmäinen päänsärkyinen päivä siis takana ja 6 uutta edessä – toivottavasti ilman päänsärkyä! Jatkoa seuraa :)





2. päivä

Toinen päivä on sisältänyt muun muassa herkullisen kasvislounaan Ani's Cafe'ssa, joka tarjoilee lempikasvisruokaani Porvoossa. Paikka sopiikin tähän teemaan loistavasti, koska siellä terveellinen ruokavalio on oletustasoinen juttu. Tässä paikassa on helppo seurata ravintorikasta ja hyvää ruokavaliota. Myös tänään olen kokenut päänsärkyä, mutten enää niin ikävältä tuntuvaa ja näköä häiritsevää kuin eilen. Ihan takuulla päänsärky johtuu tästä puhdistuskuurista, koska tällaista päänsärkyä ei minulla muuten ole ollut. Tänään jomotus kohdistui enemmänkin kolmannen silmän tietämille, otsan alueelle kulmakarvojen välimaastoon, mutta särky oli kuitenkin siedettävää ja laimeampaa eiliseen verrattuna. Veden juominen on ollut helppoa ja sitä onkin tullut litkittyä rennolla otteella suositusmäärääkin enemmän. Litran vesipullo työpöydällä hupeni yllättävän nopeasti – kahteen otteeseen. Silti vessakäynnit eivät ole juuri lisääntyneet. Mistähän tämä johtuu. Kahvikupillisen join iltapäivällä ja matchateetä aamulla. Kahvia juon enää harvakseltaan tai fiiliksen mukaan, mutta vihreä matchalatte (huippunam!) kauramaitoon on tullut jäädäkseen. Näistä en tällä hetkellä luovu.

3. päivä

Ei ole enää pään jomotusta, mutta nyt on tuntunut olevan kova jano koko päivän. 2 ja ylikin litraa on hujahtanut kevyesti. Lisäksi join matchalatten ja kahvin. Ehken juo kahvia enää huomenna. Muuten ollut varsin energinen päivä ja töitten puolesta on saatu paljon aikaan. Aamulla mietin, että maku ja maistuvuus on kyllä tärkeää ja ilman sokeria tuotteissa en varmaan saisi niitä alas. Kerran pari ehkä, mutta siihen se jäisi.

Tänään huomasin turvotuksen hieman vähentyneen vatsan alueella. Se oli positiivinen huomio, vaikka aamupalaksi/lounaaksi söinkin äidin tekemää omena-kaurapaistosta. Päivälliseksi intouduin marinoimaan tofua ja valmistamaan siitä vegaanisen kastikkeen keitettyjen perunoiden kanssa. Hitsin hyvää vaikka ensin epäilinkin. Maistui ihmeekseni myös muille :)


4. päivä

Tänään selvisin ilman päänsärkyä, paitsi illalla. Juomisesta huolimatta tunsin janoa. Vedenjuonti on tuntunut pitävän väsymyksen loitolla ja syömistuntemuksetkin selkeämpinä. Ei ole tullut napsittua ylimääräistäkään, kun huomio on mennyt juomiseen ja oikean nälän sammuttamiseen. Jo juomisen selkiyttäminen voi saada paljon hyvää. Olo on varsin hyvä. Minulla ei päänsärkyä koskaan juuri ole ja nyt tämän detoxkuurin ajan tuntuu olevan koko ajan.  Muuten ollut varsin hyvä ja tasapainoinen olo, vaikka jonkinlaista väsymystä ja uupumustakin on ollut havittavissa. Ajoittaista pahoinvointiakin.

Aloitin detoxkuurin alun alkaen siksi, että kehoni voisi paremmin. Eilen mietin rappusia noustessani, että odotan keholtani inspiraatiota aktiivisempaan liikkumiseen. Koska kehollani on rääkätyn ja kiusatun kehon historia, en halua enää lisätä kehoni kuormaa pakottamalla sitä suorittamaan ja suoriutumaan. Olen koko elämäni suorittanut kaikkea eikä se ole enää vaihtoehto. Mikä siis on? Että kuulisi kehonsa viestit. Että voisi kunnioittaa sitä, mitä sillä on sanottavaa.





5–19. päivä

Yleisesti ottaen nämä detoxpäivät ovat olleet varsin tavanomaisia: energisiä, työntäyteisiä ja veden juominen on pysynyt aktiivisesti mukana. Päänsärkyä on esiintynyt yhä ja kerran myöhemminkin piti ottaa särkylääke. Kehossa ja olossa en ole muuten havainnut mitään erityistä – päänsärkyä lukuun ottamatta.

Yhteenveto

Energisyys liikkumiseen on nostanut päätään ja runsaampi juominen on jäänyt tavaksi. Päänsärky (tai jomotus) ei ole oikeastaan helpottanut missään vaiheessa tätä 20 päivän puhdistuskuuria ja odotankin, josko se nyt kuurin lopettamisen jälkeen sitten loppuu – ja loppuihan se! Päänsärky on itselleni melko harvinainen vaiva. Siksi se onkin ollut niin selkeästi yhdistettävissä tähän detoxkuuriin. Joku voisi sanoa, että elimistön puhdistuminen selittyy päänsäryllä. Tällainen kehon puhdistuskuuri kotikonstein tuottaa ainakin tekemisen meininkiä, mutta lisäksi olisin kaivannut jonkinlaista faktaa esimerkiksi tuotteisiin valittujen yrttien vaikutuksista.

Niin ja tuotteiden makeudesta... ilman sokeria en varmaan loppupäivinä olisi kyennyt näitä enää juomaan. On näillä sokereilla tässä varmasti harkittu paikkansa. Niin ja totta tosiaan, yhtä voimakasta hienhajuakaan en ole kuurin jälkeen enää huomannut, mutta toisaalta en ole juonut teetä tai kahviakaan kuten ennen. Olen myös liikkunut aktiivisemmin, joka omalta osaltaan voi hillitä tätä epämieluisaa ongelmaa.

Seuraavaksi testaukseen lähtee Thera Nordic Rezcue Sinkkikarnosiini. Jos olet kiinnostunut kyseisestä tuotteesta, seuraile kirjoituksiani :)





Lämpimin testausterveisin,
 
+358 505 707 414 MAIJA AT MAIJAMEDIA.COM
 Haluatko omat hoitosi testiin ja artikkeliksi? Lue lisää täällä >




Saatat tykätä myös näistä...

0 kommentti(a)

Sielukirjoittaminen

Maijamedia Oy