REZCUE Sinkkikarnosiini + L-Glutamiini

13 tammikuuta

Hyvinvoinnin.fi-tuotetestaajana sain testattavakseni Rezcue Sinkkikarnosiini + L-Glutamiini -jauheen. "Onpa iso purkki", oli ensiajatukseni. "Miten saan ikikuuna päivänä tämän menemään?" Ja kauanhan se omassa käytössäni näyttää kestävänkin. Vieläkin purkin pohjalla pilkottaa viimeiset jauheen jämät. Olen ottanut jauhetta muutaman kuukauden ajan yhden mitallisen päivässä – joskus 2. Alussa en huomannut oikeastaan mitään erikoista ja silloin tuotetestaus voikin tuntua hieman haasteelliselta, jos itsellään ei ole oireita, joihin kuulet tuotteen olevan omiaan. Mutta, en halunnut luovuttaa vaan aloin tunnustelemaan oloani, pidin breikkejä ja testasin taas. Pääasiassa tuotetta suositellaan siis refluksiin, vuotavan suolen oireyhtymään, haavaiseen paksusuolitulehdukseen ja närästykseen. Nämä ovat minulle ihan uusia juttuja enkä oikein tiedä edes mitä ne tarkoittavat, muuta kuin, että ovat ikäviä juttuja. Satunnaisesta närästyksestä olen kyllä tietoinen. Mutta, kokemukseni tästä tuotteesta alkoi avautumaan hiljalleen ja kyllä, olen todella tyytyväinen!



Jonkin aikaa kului kunnes tosiaan huomasin yhteydet alavatsani turvotuksen ja suoliston rauhoittumisen kautta. Ja yllätyksekseni tuote tuntui tosiaan auttavan tähän lopulta jo muutaman päivän käytön jälkeen. Miten voin olla tästä varma? Tein testaukseni niin, että jätin ottamatta tuotetta viikkoon ja sitten taas muutaman päivän ajan. Niinä muutamana päivänä turvotus ja alavatsan pömpötys vähenivät ja suolisto ikään kuin rauhoittui ja kesti paremmin ruoka-aineyliherkkyyksistäni huolimatta. Vatsani on reagoinut myös kahviin ja turvottuu ajoittain senkin johdosta. Uskon, että ruoka-aineyliherkkyydet (esim. vehnästä tai maitotuotteista) vaikuttavat suurelta osin yleispöhötykseeni, mutta jauhe tuntui jokseenkin rauhoittavan suoliston ja vatsan elämää. Mielenkiintoista!

Rezcue Sinkkikarnosiini + L-Glutamiini -käyttö

Isohko mittalusikallinen (joka käytön puolivälistä löytyikin keskeltä purkkia jauheen seasta) sekoitetaan lämpimään veteen, annetaan hetken olla ja siemaillaan sitten pieninä kulauksina. Juoman otin usein joko päivällä tai illalla, sillä tyhjään vatsaan otettuna joku oli raportoinut siitä pahoinvointia. Juoma maistuu vähän kuin väljähtyneeltä kivennäisvedeltä hiilihapponsa menettäneenä, ei yhtään siis paha! Jos on esimerkiksi joskus maistanut puhdasta arginiinia tai MSM-jauhetta niin tämä on ehdottomasti herkkua niihin verrattuna.




Milloin tuotetta kannattaa kokeilla?

Sinkkikarnosiinista sanotaan olevan apu närästykseen. Näitä oireita ei minulla varsinaisesti ole juuri ollutkaan, vaan pääasiassa vatsani tuntuu vain reagoivan joihinkin ruoka-aineisiin. Etsin kuitenkin tietoa tästä sinkkikarnosiinista ja jos esimerkiksi joutuisin antibiootti- tai muulle lääkekuurille, kokeilisin varmaankin myös tätä tuotetta – tietenkin lääkärin luvalla. Antibioottien ja sinkkikarnosiinilisän käyttö voi auttaa eroon helikobakteeri-infektiosta (1). Helikobakteeri-infektion yleisiä oireita ovat vatsaa polttava tunne, pahoinvointi, ruokahaluttomuus, turvotus tai vatsakipu, joka pahenee, kun vatsa tyhjenee.

Ehkä myös erilaisten kehon tulehdustilojen rauhoittamisessa tuote voi todella toimia. Jatkuva tulehdus voi johtaa erilaisiin ongelmiin, kuten vatsakipuun ja kramppeihin, kuumeeseen, ruokahalun menetykseen, äkilliseen ripuliin ja verisestä ulosteesta johtuvaan raudanpuutteeseen. Sinkkikarnosiinin kerrotaan rauhoittavan tulehdusta anti-inflammatoristen ominaisuuksien takia. (1)

Suun limakalvojen tulehduksiin ja aftoihin on tämän aineen kerrottu auttavan ja totta tosiaan niitä pirulaisia ei ole koko testiaikana tullutkaan. Pitäisikin muuten testata tätä tuotetta myös kurkkukipuun, jota en tosin toivo koskaan saapuvaksi. Jos flunssa iskee, niin voisiko tämä nopeuttaa paranemista...? Itse asiassa flunssani kesti jokin aika sitten vain pari päivää eikä kurkkukipu äitynyt pientä ärsyttävää ärsytystä suuremmaksi. En kyllä juuri kyseisen flunssan aikana tainnut älytä ottaa tätä valmistetta.

L-glutamiinista apua moneen pulmaan

Etenkin ruoka-aineyliherkkyyksissä tämä tuote tuntuu itselleni olevan omiaan. Aloin juttelemaan ruoka-aineyliherkkyyksistä kärsineen ystäväni kanssa tästä nimenomaisesta tuotteesta ja hän osasi kertoa rauhoittaneensa omaa yliherkkyyttään nimenomaan L-glutamiinilla. Tätä en tiennytkään. Ystäväni oli löytänyt avun vatsansa ja suolistonsa rauhoittamiseen L-glutamiinista. Tarkemman tutkailun jälkeen L-glutamiinihan vaikuttaa perin monipuoliselta lisältä.

L-glutamiinin kerrotaan hyödyttävän ruoansulatuskanavan ongelmissa, tulehduksellisessa suolistosairaudessa, kuten Crohnin taudissa tai missä tahansa vuotavaan suolistoon liittyvissä ongelmissa (kuten nivelkipu, ruusufinni). L-glutamiini on elimistön elintärkeä ravintoaine uudelleenrakentamiseen ja korjaamiseen. (2)

L-glutamiinin kerrotaan olevan avain aivojen terveyteen, koska glutamiini-glutamaattisyklin häiriö voi johtaa aivojen ongelmiin, kuten Reye-oireyhtymään, epilepsiaan, bipolaariseen häiriöön, skitsofreniaan, ahdistuneisuuteen, masennukseen ja alkoholiriippuvuuteen. (3) L-glutamiinin kerrotaan myös vähentävän "aivosumua". Tätä ei minulla kyllä yleensä ole esiintynyt enää naismuistiin.

Yhteenveto

Rezcue Sinkkikarnosiini + L-Glutamiini -jauhe on itselleni ollut ennen kaikkea tasapainottava tuote rauhoittamaan vatsan turvotusta ja ilmeisen positiivisesti vaikuttamassa myös nukkumiseen ja yleisiin energiatasoihini. Jokseenkin tuotteesta on tullut fiilis, että vatsa ja suolisto kestäisi sitä käytettäessä paremmin yliherkkyyksiä aiheuttavia ruoka-aineita, joihin vatsa yleensä reagoi turvotuksella tai yleisellä ärsytyksellä. Tuote on tuntunut tasapainottavan ruokailurytmiä sokerihimojen laimentuessa. L-glutamiinin kerrotaankin vähentävän sokerinhimoa ja tämän itse ehdottomasti allekirjoitan!

Unen laatu ja vireystaso ovat kohentuneet. Tämä tosin voi olla myös satunnaisesti otetun rautakapselinkin ansiota. Herään yleisesti ottaen virkeämpänä ja energiatasot säilyvät joskus ihan liiankin myöhään asti. Tuntuu että nykyään tarvitsen jopa vähemmän unta... Voisiko tosiaan olla näin? Tätä olen ihmetellyt testausaikana itsekin. Olen viimeiset kuukaudet mennyt myöhään nukkumaan ja herännyt silti normaaliin aikaan – virkeänä.

Tässäpä omakohtainen näkemykseni tarkoituksenmukaisesti epäsäännöllisesti toteutetun, mutta sitkeän käytön jälkeen. Olen sitä mieltä, että kaikkea elämänlaatua parantavaa kannattaa kokeilla ja aina pyrkiä luomaan itselleen hyvä, optimaalinen elämä muita vahingoittamatta <3

Seuraava testaukseni alkaakin piakkoin ja olen odottanut tätä kuin kuuta nousevaa. Odotukset ovat kovat koskien uskollisesti pimeässä kaapissa odottanutta Living Nutrition Your Flora Gold Spice on Kefi-soya™-valmistetta, joka sisältää 35 erilaista mikrobikantaa. Valmiste sisältää laajan valikoiman maitohappobakteereita sekä inkiväärin ja kurkuman juurta :)


Lähteet

1) 7 Science-Backed Zinc Carnosine Benefits for Gut Health: https://happymammoth.co/zinc-carnosine-benefits/#7, (viitattu 15.1.2019)

2) Glutamine and the preservation of gut integrity: https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PII0140-6736(93)90939-E/fulltext, (viitattu 15.1.2019)

3) Roles of glutamine in neurotransmission: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22018046, (viitattu 15.1.2019)



Lämpimin testausterveisin,


 +358 505 707 414
MAIJA AT MAIJAMEDIA.COM

Haluatko omat hoitosi tai tuotteesi testiin ja artikkeliksi? Lue lisää täällä >




Saatat tykätä myös näistä...

0 kommentti(a)

Sielukirjoittaminen

Maijamedia Oy